Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. 4. 2016

Lví král 4 - Příběh dvou bratrů/Lví Říše

Příběh dvou bratrů
 
Jednoho dne na lví skále se narodili 2 lvíčata Ahadimu a Uru. Ten první se jmenoval Taka a ten druhý Mufasa. Oba dva se pořát rvali. Ale čas plynul a Taka a Mufasa byli velcí. Teda ještě lvíčata. Najednou na sebe byl hodní. A Ahadi se divil. "Uru synové jsou na sebe hodní, jak to?" "Jsou bratři Ahadi." Ale jednoho dne se nesnášeli. Ahadi bral Mufasu na vrchol lví skály a poučoval ho že bude králem. "Podívej se synu tam kam dopadá slunce je naše království a bude i tvoje!" "Vážně?" "Ano." Tvrdil Ahadi. Taka Ahadiho nesnášel…. Jednoho dne se Taka porval s Mufasou a Mufasa se pevně držel lví skály. Taka ho chtěl zhodit. Ale v tu chvíli se tam vřítil Ahadi. Takovi dal přes oko. Měl jizvu. "Měl jsem v tobě důvěru Tako! Jsi zlý vypadni z naší rodiny!!" vykřikl Ahadi. Taka zmizel s jizvou na sloní hřbitov. Čas plynul a Taka a Mufasa byli už mladí. Taka potkal na sloním hřbitově 3 rozpustilé hyeny. První se jmenovala Shenzi druhá Ed a třetí Banzai. "Hmm…Co? Kdo jsi odkud ses tu vzal?" řekla Shenzi. "Jsem Taka lev syn Ahadiho a Uru." Řekl. "Uru a Ahadiho? Jo, jo znám." "znáš?" "Ano." Tak se bavili. Mufasa zase byl na lví skále. A přemýšlel. "Matko Ahadi zemřel" "Já vím synu". Oba dva se rozplakali. Taku to ani nezajímalo. Ale už to nebyl Taka Byl to Scar. Po dnu otcové smrti zemřela i Uru. Scar byl z toho úplně špatný. Mami… Scar se vrátil na sloní hřbitov a všem to řekl. Už se stal zlým. "Musím zabít Mufasu!"
Lví Říše - země trávy, vody a vzduchu Lví Říše je moudrá a plná překvapení. Z nebe na ní hledí "Králové Minulosti". Každá smečka zvířat má svůj koloběh života, kterým se střídá z něčeho starého na něco úplně nového. Například starý zemře, mladý se narodí. První král Lví Skály a zároveň Lví říše byl Mohatu. Velký a silný lev. Druhý byl Ahadi, třetí Mufasa, čtvrtý, sám zlo Scar - který říši škodil a ničil její okolí, pátým se stál sám Simba, ten naopak říši osvobodil! No a šestý jsem já - Kovu!

 Určitě víc králu vládlo, ale tihle jsou nejznámnější. Lví Říše je plná stromů a živlů třeba voda, vody je tam spousta naopak Vyhnanství jiným slovem "Špinavá Říše". Ve vyhnanství nenajdete ani kapku vody, voda tam je jen vzácně.

 Vyhnanství - říše zloby, zrádců a vrahů

 Vyhnanství je říše smutku. Dokonce i já jsem k ní dvakrát patřil. Do vyhnanství se schovávají ti, kteří budou vyhnaní pryč od Lví Skály a říše. Taky je to země ostudy a bídy kde není co pít a co jíst. Určitě jste si všichni všimli že všichni vyhnanci včetně Scara byli dost vyhublí...kromě mně Kovua. Ani nevím kde jsem tak přibral...Do vyhnanství nepatří jenom lvi, ale i ostatní zvířata co zradí samotného krále. Většinou jsou vyhnanci zlí, zákeřní a plány jim nikdy nevyjdou až na Scara. Tomu ten plán vyšel jak zabil svého vlastního bratra Mufasu.