Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 4. 2016

Timon a Pumbaa

Timonovou lahůdkou je pěkně křupavý hmyz

Jméno
TimonLeslie Berkowitz
Věk
5 Let
Pohlaví
Druh
Samec Surikata
Titul
Vyhnanec / později rádce krále
Karma
Kladná
Autor
Rob Minkoff, Roger Allers
 Rodina
 Otec Bez,Matka Ma,
Blízcí
 Simba,NalaKovu,Kiara,
Výskyt
 Lví král Timon a Pumbaa,Lví král šest nových dobrodružtví,Timon a Pumba seriál

 Timon znamena kormidlo ve svahilštiněTimon malýhumorný samostatný,nenasytný a obaváný surikat který opustil svů domov a vydal se hledat svět kde se emusí pracovat a při svém dlouhém putování našel dva skvělé kamarády Pumbu a Simbu.

 Samec surikaty, nerozlučný přítel Pumby, který si často přivlastňoval jeho nápady. Ve filmu Lví král 3:Hakuna Matata, jehož začátek se odehrává před dějem zbylých dvou filmů, je členem kolonie Surikat, ale vyslouží si odmítnutí ostatních pro špatné hlídání a také proto,že často zboří jejich práci. Proto odejde do světa, kde potká Pumbu a s ním vychová Simbu. Později je blízkým přítelem Simbovy rodiny.

 Malý,humorný,samostatný,nenasytný,nezávislý a oddaný Surikat.který opustil svůj domov a vydal se hledat svět kde se nemusí pracovat.A při svém dlouhém putování našel dva skvělé kamarády Pumbu a Simbu.Myslím že ho mají všichni moc rádi ,také kdo by na něj dokázal zapomenout=)!!!Jen jeho jídelníček bych mu vytkla.

 Timon je malý surikatí samec, který se svým přítelem Pumbou našel domov v osamělém lese. Jejich potravou se stal nejrůznější hmyz, který byl sice slizký, ale zato velmi výživný. Věčně upovídaný Timon se se svým kamarádem Pumbou ujali malého lvíčka. Vždyť přeci mít za kamaráda krále zvířat lva, to se může někdy hodit. A to ještě netušil, že tenhle malý lvíček je skutečný budoucí král. Timonovou lahůdkou je pěkně křupavý hmyz Jedna z nejvtipnějších postav příběhu je právě Timon. Ve své rodině kazil vše na co přišel. Proto se rozhodl opustit rodinnou "díru" a vydal se do světa. Narazil na Pumbu a stali se z nich nerozluční přátelé, i když Timon někdy Pumbu pěkně sráží. Našli si exotické místo, kde se zabydleli - pouštní rozlehlá oáza. Jeho jídelníček je skoro stejný jako Pumbův. Broučci, červi a jiné potvůrky. Jeho nejoblíbenější jsou křupaví broučci. O tomto tématu se také s Pumbou často hádají.

  

  

   

  

 

 

   

  

  

 

 

  

Lina je Timonova dcera.

  

Pumbaa

Věk
5 Let
Pohlaví
Samec
Druh
Prase
Titul
Vyhnanec / později rádce krále
Karma
Kladná
Autor
Rob Minkoff, Roger Allers
Hraje
Ernie Sabella
Blízcí
 Simba,Nala,Timon,Zazu,Rafiki
Výskyt
  Lví král Timon a Pumbaa seriál

 Pumba legrační občast trochu zapáchající ale za to dobrý spolechlivý kamarád,který se neustále cpe brouky a žížalmi!!!

 (Anglicky Pumbaa.)Prase bradavičnaté   trpící plynatostí. Blízký přítel Timona. Tito dva zachránili vyčerpaného Simbu před smrtí, vychovali jej, účastnili se závěrečných bitev prvního i druhého dílu a byli blízkými přáteli celé Simbovy rodiny.

 O Pumbovi toho moc nevíme. Žil svůj vyhnanecký život s jeho přítelem Timonem v rozlehlé pouštní oáze. Poté se k nim přidal Simba už jako maličký lvíček. Vyrůstal s nimi až do dospělosti. Pumbaa má rád jídlo - nejčastěji slizké boučky. Má také trochu problémy se svými "větry", které jsou ale účinná zbraň. Je velmi dobromyslný a má opravdu přátelskou povahu.Pumba je divočák, který se svým nejlepším přítelem Timonem  žije osamotě v krásné přírodě. Dobrosrdečné prase se s Timonem ujmou malého lvíčka, kterého najdou na poušti. Oblíbí si ho a z dua se tak stane povedené trio.Malého lvíčka naučí jíst hmyz a hlavně ho učí své filozofii Hakuna Matata – netrap se. Pumba je dobrosrdečné prase

A konečně Pumba legrační,občas trochu zapáchající , ale za to dobrý a spolehlivý kamarád.Který se neustále ,,cpe" brouky a žížalami=)

PUmba je dobrosrdečné prase

 

Výsledek obrázku pro clipart  pumbaaVýsledek obrázku pro clipart  pumbaa

Výsledek obrázku pro clipart  pumbaaSouvisející obrázek

   Výsledek obrázku pro timon and pumbaa clipart

 

 

 

 

  

Mya,Timon,Simba,Ema a Pumba